Nationell Kongressrapport

Möten som kongresser och konferenser utgör en betydande del av svensk besöksnäring. Exakt hur stor mötesindustrin är i Sverige nns det i dagsläget inget statistiskt underlag på, därför skapar nu Swedish Network of Convention Bureaus för andra året i rad en rapport med statistik över kongresser som arrangerats i Sverige.

2016 års kongressrapport är en unik samling statistik som visar hur många nationella och internationella kongresser som arrangerats i de städer där det nns Convention Bureaus. Den lyfter även fakta samt e ekter av de kongresser som ägt rum. Med en årligt åter- kommande kongressrapport vill vi lyfta fram värdet av de kongresser som arrangeras och visa den utveckling som sker.

Rapporten är resultatet av hårt arbete i många år med att skapa rutiner och system för att kunna leverera statistik i en del av branschen som tidigare varit svår att mäta. Därför vill jag ge en stor eloge till SNCVB:s medlemmar som bidragit med sin kunskap och som gör att vi nu för andra gången kan presentera denna rapport.

Sofie Lidholm

Ordförande SNCVB

Ladda hem kongressrapporten 2016 här

Ladda hem kongressrapporten 2015 här